Πόσο καιρό παραμένει η νικοτίνη στο σύστημά σας;
Πόσο καιρό παραμένει η νικοτίνη στο σύστημά σας;
Η ασφάλεια και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων ή άλλων προϊόντων που εξακολουθούν να μην είναι γνωστά. Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ομοσπονδιακές και κρατικές υγειονομικές αρχές άρχισαν να διερευνούν ένα ξέσπασμα μιας σοβαρής πνευμονικής νόσου που σχετίζεται με ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλα προϊόντα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ενημερώσουμε το περιεχόμενό μας μόλις διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.
Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού, μερικά από τα νικοτίνη παραμένουν στο σύστημά τους αφού εγκαταλείψουν το κάπνισμα. Οι ιατρικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν τη νικοτίνη στα ούρα, το αίμα, το σάλιο, τα μαλλιά και τα νύχια των ανθρώπων.
Η νικοτίνη είναι η εθιστική ουσία σε καπνό, τσιγάρα και ατμόσφαιρα ή ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Όταν κάποιος καπνίζει ένα τσιγάρο, το σώμα τους απορροφά μέχρι το 90 τοις εκατό της νικοτίνης. Τα ίχνη της νικοτίνης θα παραμείνουν πολύ καιρό αφού τα άτομα δεν αισθάνονται πλέον τα αποτελέσματα.
Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πόσο καιρό χρειάζεται για να αφαιρέσει το σώμα τη νικοτίνη και αν είναι δυνατόν να βγούμε νικοτίνη από το σύστημά σας γρηγορότερα.
Πόσο καιρό παραμένει η νικοτίνη στο σώμα;
Δύο ώρες μετά την κατάποση νικοτίνης, το σώμα θα έχει αφαιρέσει περίπου το ήμισυ της νικοτίνης. Αυτό σημαίνει ότι η νικοτίνη έχει χρόνο ημιζωής περίπου 2 ωρών.
Αυτός ο σύντομος χρόνος ημιζωής σημαίνει ότι οι άμεσες επιδράσεις της νικοτίνης εξαφανίζονται γρήγορα, οπότε οι άνθρωποι σύντομα αισθάνονται ότι χρειάζονται άλλη δόση.
Όταν η νικοτίνη εισέρχεται στο σώμα, χωρίζεται σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της κοτινίνης, της αναβασίνης και της νορνικότινης. Οι άνθρωποι τελικά εκκρίνουν αυτά τα υποπροϊόντα στα ούρα τους.
Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν δοκιμές νικοτίνης για τη μέτρηση των επιπέδων νικοτίνης και των υποπροϊόντων της σε ένα άτομο:
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Κλινική Χημεία, μπορεί να διαρκέσει 2 εβδομάδες για ένα το αίμα του ατόμου για να φτάσει στα ίδια επίπεδα κοτινίνης με κάποιον που δεν χρησιμοποιεί καπνό. Χρειάζονται αρκετές ακόμη εβδομάδες για να γίνουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα των ούρων.
ίχνη νικοτίνης μπορεί να παραμείνουν στα μαλλιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν και οι άνθρωποι σπάνια ζητούνται να κάνουν μια δοκιμή μαλλιών εκτός αν συμμετέχουν στην έρευνα.
Όσο περισσότερο κάποιος καπνίζει και όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα του καπνίσματος, τόσο μακρύτερη νικοτίνη παίρνει για να φύγει από το σώμα.
Το ακριβές χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να διαγράψει η νικοτίνη διαφέρει μεταξύ των ανθρώπων:
- Η νικοτίνη μπορεί να παραμείνει στο σώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών.
- Οι γυναίκες τείνουν να επεξεργάζονται τη νικοτίνη πιο γρήγορα από τους άνδρες, ειδικά αν παίρνουν χάπια ελέγχου των γεννήσεων.
- Το σώμα θα διαρκέσει περισσότερο για να αφαιρέσει τη νικοτίνη σε άτομα που έχουν καπνίσει συχνότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Πόσο διαρκεί η απόσυρση της νικοτίνης;
Η σοβαρότητα και το χρονοδιάγραμμα των φυσικών συμπτωμάτων απόσυρσης θα διαφέρουν, ανάλογα με το πόσο ένα άτομο καπνίζει.
Ένα χαρτί από το 2010 υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν πέντε ή λιγότερα τσιγάρα την ημέρα μπορεί να μην έχουν έντονα φυσικά συμπτώματα επειδή τα σώματά τους εξαρτώνται λιγότερο από τη νικοτίνη. Ωστόσο, μπορεί να έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με το κάπνισμα.
Τα συμπτώματα της απόσυρσης νικοτίνης είναι στο χειρότερο τους λίγες μέρες έως μερικές εβδομάδες μετά το κάπνισμα. Η πρώτη εβδομάδα είναι συνήθως η πιο δύσκολη και τα συμπτώματα μειώνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.
Οι φυσικές και ψυχολογικές επιδράσεις της απόσυρσης νικοτίνης περιλαμβάνουν:
- Άγχος ή άγχος
- Ερεθιστικότητα
- Ανησυχείς
- Δυσκολία εστίαση
- Αυξημένη όρεξη
Μόλις τα φυσικά συμπτώματα έχουν φύγει και όλα τα νικοτίνη έχουν αφήσει το σώμα ενός ατόμου, Μπορεί ακόμα να αισθάνονται μια ψυχολογική επιθυμία να καπνίζουν. Συχνά, αυτό συμβαίνει συχνά επειδή χρησιμοποιούνται για τη συνήθεια του καπνίσματος.
Η επιθυμία για νικοτίνη μπορεί να είναι χειρότερη σε καταστάσεις ενεργοποίησης. Παραδείγματα αυτών μπορεί να περιλαμβάνουν χρόνους άγχους ή όταν έχετε ποτά με φίλους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι σκανδάλες γίνονται πολύ λιγότερο ισχυροί.
Το κάπνισμα εναντίον του VAPING
Οι δοκιμές νικοτίνης μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν νικοτίνη στο σώμα όταν οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο ή ένα κούμπωμα.
Το Vaping είναι μια σχετικά πρόσφατη εφεύρεση και τόσο λίγη έρευνα έχει εξετάσει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη αν το σώμα επεξεργάζεται διαφορετικά νικοτίνη από τα τσιγάρα ή τα ατμόσφαιρα.
Η τρέχουσα έρευνα έχει προκαλέσει μικτά αποτελέσματα. Μερικές μελέτες λένε ότι η χαλκοσωλήνα προσφέρει λιγότερο νικοτίνη από τα τσιγάρα, ενώ άλλοι λένε ότι τα επίπεδα της κοτινίνης και της νικοτίνης μπορεί να είναι υψηλότερα σε άτομα που χρησιμοποιούν vapes.
Επίσης, είναι δύσκολο να πούμε πόσα άτομα της νικοτίνης εισπνέουν από το χαλίκι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα διαλύματα VAPE περιέχουν διαφορετικές ποσότητες νικοτίνης. Επιπλέον, η επισήμανση έχει δείξει ανακρίβεια με διακύμανση -89 έως 28 % μεταξύ της ετικέτας και της πραγματικής περιεκτικότητας σε νικοτίνη.
Οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν τους ακόλουθους παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν πόση κατανάλωση νικοτίνης καταναλώνουν όταν χρησιμοποιούν ένα Vape ή E-Cigarette:
- .
- Η απόδοση με την οποία οι συσκευές που διαθέτουν τη νικοτίνη.
- Διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και του μήκους της εισπνοής.
Μέθοδοι δοκιμής για νικοτίνη
Η δοκιμή ατόμων για νικοτίνη γίνεται μερικές φορές για λόγους ασφάλισης ή εργασίας. Οι δοκιμές νικοτίνης μετρούν την έκθεση ενός ατόμου στη νικοτίνη και αν έχουν εκτεθεί, από το πόσο. Αυτές οι δοκιμές αναζητούν ίχνη νικοτίνης και άλλων σχετικών ουσιών, όπως η κοτινίνη.
Η κοτινίνη είναι ένα πιο αξιόπιστο μέτρο χρήσης καπνού επειδή παραμένει στο σώμα για πολύ περισσότερο. Ο χρόνος ημίσειας ζωής της νικοτίνης είναι 2 ώρες, ενώ ο χρόνος ημιζωής της κοτινίνης είναι περίπου 16 ώρες.
Η δοκιμή μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ακόλουθα διαφορετικά μέρη του σώματος για δείγματα ιστών:
Μπορείτε να καθαρίσετε τη νικοτίνη από το σώμα;
Ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε μια δοκιμή νικοτίνης είναι να αποφύγετε τη νικοτίνη για έως και 10 ημέρες πριν από τη δοκιμή, καθώς οι εξετάσεις αίματος μπορούν ακόμα να ανιχνεύσουν κοτινίνη για 10 ημέρες.
Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να ξεπλύνετε γρήγορα το σώμα της νικοτίνης, αλλά οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έτσι ώστε το σώμα τους να λειτουργεί αποτελεσματικά.
Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορεί να βοηθήσουν στην εκκαθάριση της νικοτίνης από το σώμα:
- Πίνετε άφθονο νερό για να ξεπλύνετε τα απόβλητα από τα νεφρά και το ήπαρ.
- Άσκηση για να μετακινηθεί το αίμα, να αυξήσει την κυκλοφορία και να απελευθερώσει τα απόβλητα μέσω του ιδρώτα.
- Φάτε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε την ίδια την επισκευή του σώματος.
Ορισμένα εμπορικά προϊόντα και φυτικά φάρμακα ισχυρίζονται ότι επιταχύνουν την ικανότητα του σώματος να καθαρίσει τη νικοτίνη από το σύστημα, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές δεν τις έχουν δοκιμάσει συνήθως επιστημονικά.
Outlook
Ο ρυθμός με τον οποίο η νικοτίνη αφήνει το σύστημα επηρεάζεται από:
- Πόσο νικοτίνη χρησιμοποιεί ένα άτομο και πόσο συχνά
- Πόσο καιρό ένα άτομο χρησιμοποιεί προϊόντα καπνού
- Η συνολική υγεία και η ηλικία του ατόμου
πιο γρήγορα από τους κανονικούς καπνιστές.
Η παραίτηση από νικοτίνη μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αξίζει την πρόκληση. Η αμερικανική ένωση πνευμόνων αναφέρει ότι το 2015 υπήρχαν 52,8 εκατομμύρια πρώην καπνιστές, που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν καπνίζουν πλέον. Ως εκ τούτου, περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τα οφέλη της ζωής μιας ζωής χωρίς νικοτίνη κάθε μέρα.
- αλκοόλ/εθισμός/παράνομα ναρκωτικά , Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.