Mennyi ideig marad a nikotin a rendszerében?

Uncategorized

Comments Off on Mennyi ideig marad a nikotin a rendszerében?

Mennyi ideig marad a nikotin a rendszerében?

Az e-cigaretták vagy más vaping termékek használatának biztonsága és hosszú távú egészségügyi hatásai még mindig nem ismertek. 2019 szeptemberében a szövetségi és állami egészségügyi hatóságok megkezdték az e-cigarettákkal és más vaping termékekkel kapcsolatos súlyos tüdőbetegség kitörésének vizsgálatát. Szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és frissítjük tartalmunkat, amint további információk állnak rendelkezésre.

Amikor az emberek dohánytermékeket használnak, a nikotin egy része a rendszerükben marad, miután abbahagyják a dohányzást. Az orvosi vizsgálatok kimutathatják a nikotint az emberek vizeletében, vérében, nyálában, hajában és körmében. A

nikotin a dohány, a cigaretta és a vape vagy az e-cigaretta addiktív anyag.

Amikor valaki cigarettát dohányzik, a testük a nikotin akár 90 % -át is felszívja. A nikotin nyomai sokáig elhúzódnak, miután az egyének már nem érezik a hatásokat.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mennyi ideig tart a test a nikotin eltávolítása, és hogy lehetséges -e a nikotint gyorsabban kiszedni a rendszeréből.

Mennyi ideig marad a nikotin a testben?

Két órával a nikotin lenyelése után a test a nikotin körülbelül felét eltávolítja. Ez azt jelenti, hogy a nikotin felezési ideje körülbelül 2 óra.

Ez a rövid felezési idő azt jelenti, hogy a nikotin azonnali hatása gyorsan eltűnik, így az emberek hamarosan úgy érzik, hogy szükségük van egy másik adagra.

Amikor a nikotin belép a testbe, több mint 20 különféle anyagra bontják, beleértve a kotinint, az anabazint és a nornicotint. Az emberek végül kiürítik ezeket a melléktermékeket a vizeletükbe.

Az orvosok nikotin-teszteket használhatnak a nikotin és annak melléktermékeinek mérésére egy személyben:

Az Amerikai Klinikai Kémia Szövetsége szerint 2 hétig tarthat a Az ember vére ugyanolyan kotininszintet ér el, mint valaki, aki nem használ dohányt. További néhány hétbe telik, amíg a vizeletszint nagyon alacsony lesz.

A nikotin nyomai hosszabb ideig maradhatnak a hajban, bár az embereket ritkán kérik hajvizsgálat elvégzésére, hacsak nem vesznek részt a kutatásban.

minél inkább dohányzik valaki, és minél magasabb a dohányzás gyakorisága, annál hosszabb a nikotin a test elhagyásához.

A nikotin tisztításának pontos időtartama az emberek között különbözik:

 • A nikotin hosszabb ideig maradhat a testben 65 évesnél idősebb felnőtteknél.
 • A nők általában gyorsabban dolgoznak fel a nikotint, mint a férfiak, különösen, ha fogamzásgátló tablettákat szednek.
 • A test hosszabb ideig tart a nikotin eltávolításához olyan emberekben, akik gyakrabban és hosszabb ideig dohányoztak.

Meddig tart a nikotin kivonása?

A fizikai elvonási tünetek súlyossága és ütemterve változik, attól függően, hogy mekkora egyén dohányzik.

A 2010 -es cikk azt sugallja, hogy az emberek, akik napi öt vagy kevesebb cigarettát dohányoznak, nem lehet intenzív fizikai tünetei, mivel testük kevésbé függ a nikotintól. Lehet, hogy még mindig érzelmi kapcsolataik vannak a dohányzáshoz.

A nikotin -kivonás tünetei a legrosszabbak néhány napig néhány hétig a dohányzás után. Az első hét általában a legnehezebb, és a tünetek fokozatosan csökkennek a következő hetekben.

A nikotin -visszavonás fizikai és pszichológiai hatásai a következők:

 • szorongás vagy stressz
 • Irritálhatóság
 • Alvás problémája
 • Nyugtalanság
 • Nehéz fókuszálni
 • megnövekedett étvágy

Miután a fizikai tünetek eltűntek, és az összes nikotin elhagyta az ember testét, Még mindig érezhetik a dohányzás pszichológiai vágyát. Gyakran ez gyakran azért van, mert hozzászoktak a dohányzás szokásához.

A nikotin iránti vágy rosszabb lehet a helyzetek kiváltásában. Ezekre példa lehet a stressz ideje vagy a barátokkal való italok. Az idő múlásával ezek a kiváltók sokkal kevésbé lesznek erősek.

dohányzás vs. vaping

A nikotin tesztek kimutathatják a nikotint a testben, amikor az emberek elektronikus cigarettát vagy vape -t használtak. A

vaping egy viszonylag nemrégiben található találmány, és olyan kevés kutatás vizsgálta meg rövid és hosszú távú hatásait. A kutatók még nem tudják, hogy a test a nikotint eltérően dolgozza -e fel a cigarettától vagy a vape -tól.

A jelenlegi kutatás vegyes eredményeket hozott. Egyes tanulmányok szerint a vaping kevesebb nikotint szállít, mint a cigaretta, míg mások szerint a kotinin és a nikotin szintje magasabb lehet a vape -t használó embereknél.

Szintén nehéz megmondani, hogy a nikotin -emberek mennyiben belélegzik a vapingot. Ennek oka az, hogy a vape oldatok különböző mennyiségű nikotint tartalmaznak. Ezenkívül a címkézés pontatlanságot mutatott -89–28 % -os eltéréssel a címke és a tényleges nikotintartalom között.

A kutatók továbbra is tanulmányozzák a következő tényezőket, amelyek meghatározhatják, hogy a nikotin-emberek mennyire vesznek be vape vagy e-cigaretta használatakor:

 • A nikotin mennyisége a vaping oldatban –
 • Az a hatékonyság, amellyel a vaping eszközök nikotint szállítanak.
 • Különbségek abban, hogy az emberek hogyan használják a vaping eszközöket, ideértve a frekvencia és az inhaláció hosszát.

Nikotin tesztelési módszerei

Az emberek nikotinra történő tesztelését néha biztosítási vagy munkahelyi okokból végezzük. A nikotin -tesztek mérik az ember nikotinnak való kitettségét, és ha ki vannak téve, mennyi. Ezek a tesztek a nikotin és más kapcsolódó anyagok, például a kotinin nyomait keresik.

A kotinin a dohányzás megbízhatóbb mércéje, mivel sokkal hosszabb ideig marad a testben. A nikotin felezési ideje 2 óra, míg a kotinin felezési ideje körülbelül 16 óra.

A tesztelés a test következő különböző részeit felhasználhatja a szöveti mintákhoz:

Megtisztíthatja a nikotint a testből?

A nikotin -teszt elvégzésének legjobb módja a nikotin elkerülése akár 10 napig a teszt előtt, mivel a vérvizsgálatok 10 napig továbbra is kimutathatják a kotinint.

Nincs biztos mód a nikotin testének gyors öblítésére, de az emberek megpróbálhatják fenntartani az egészséges életmódot, hogy testük hatékonyan működjön.

A következő módszerek segíthetnek a nikotin megtisztításában a testből:

 • Igyál sok vizet, hogy a vesékből és a májból származó hulladéktermékeket öblítsék.
 • Gyakorlat a vér mozgatásához, a keringés fokozásához és a hulladéktermékek felszabadításához izzadságon keresztül.
 • Egyél egy egészséges étrendet, amely gazdag antioxidánsokban, hogy segítse magát a test javításában.

Egyes kereskedelmi termékek és gyógynövények azt állítják, hogy felgyorsítják a test azon képességét, hogy megtisztítsák a nikotint a rendszerből, de a szabályozók általában nem tesztelték őket tudományos szempontból.

Outlook

Az a sebesség, amellyel a nikotin elhagyja a rendszert:

 • Mennyi nikotint használ, és milyen gyakran
 • Mennyi ideig használ egy ember dohánytermékeket
 • Az ember általános egészségi állapota és életkora

Még nem világos, hogy az emberek, akik a nikotint tisztítják -e a rendszerükből, tisztázják -e a nikotint gyorsabban, mint a szokásos dohányosok. Nehéz lehet a

A nikotin feladása, de megéri a kihívást. Az American Lung Association jelentése szerint 2015 -ben 52,8 millió volt dohányzó volt, azaz ezek az emberek már nem dohányoznak. Ezért több ember élvezi a nikotinmentes élet minden nap élését.

 • Alkohol/függőség/illegális drogok
 • A dohányzás/a dohányzás abbahagyása

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak , tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.