Mire számíthat a párok tanácsadásától

blog

Comments Off on Mire számíthat a párok tanácsadásától

Mire számíthat a párok tanácsadásától

A párok tanácsadásának gondolata elég egyértelműnek tűnik, igaz? Egy házaspárnak problémái vannak, tehát egy terapeutához mennek, hogy megjavítsák őket. A kanapé mindkét oldalán ülnek, és elmagyarázzák a házassági tanácsadónak, hogy mi nem tetszik a partnerükben. A tanácsadó türelmesen fellendül, majd bölcs tanácsokat nyújt. És voila! Megvan a válaszuk a kapcsolati problémáikra, és kéz a kézben járnak a naplementébe, hogy örökké boldog házasságban éljenek.

Sajnos számos dolog van ebben a forgatókönyvben. A házasság kemény munka, és a párok terápiája mindkét partner részvételét, hajlandóságát és elkötelezettségét igényli az optimális eredmény elérése érdekében.

A párok tanácsadása valóban működni fog?

A mai párok terápiája kissé másképp néz ki, mint még 30 évvel ezelőtt. Akkoriban a legtöbb házassági tanácsadási megközelítés kevesebb, mint 50% -os sikerességi ráta volt. A terapeuták segítették a párokat javítani barátságuk és romantikus kapcsolataikat, de a fejlesztések általában rövid életűek voltak.

A házassági tanácsadás új megközelítései, beleértve az érzelmekre összpontosító terápiát, vagy az EFT-t, és a Gottman-megközelítés, sokkal jobb eredményeket érnek el. Az EFT például 75% -os sikerességi rátával rendelkezik. A házassági és családi terapeuták Amerikai Szövetsége 98%-os teljes sikerességi rátát jelent. A párok terápiájának és más tényezők sikere hozzájárul a csökkenő válási arányhoz az Egyesült Államokban. Manapság a tanácsadás valóban megmentheti és megerősítheti a házasságot.

Első lépés: Keresse meg a megfelelő tanácsadót.

Valószínűbb, hogy sikert talál a tanácsadásban, beleértve a kapcsolatterápiát is, ha kényelmesen a terapeuta. Alapvető fontosságú megtalálni az egyiket, aki jól illeszkedik Önnek és partnerének. Természetesen meg kell találnia egy tanácsadót, aki párok terápiáját gyakorolja.

A „terapeuta” és a „tanácsadó” kifejezéseket gyakran használják pszichológusok, pszichiáterek, engedéllyel rendelkező szakmai tanácsadók (LPC), engedéllyel rendelkező klinikai szociális munkások (LCSW), valamint engedéllyel rendelkező házasság- és családi terapeuták (LMFT) számára. Noha különbségek vannak az egyes terapeuták oktatási és hitelesítő követelményeiben, a legtöbben jól ismerik a mai legsikeresebb kapcsolati tanácsadási megközelítéseket. Néhányan még a házassági problémákra is specializálódnak, mint például az intimitási kérdések.

Fontolhatja meg a házassági tanácsadó kiválasztásakor más kritériumokat, ideértve a nemet, a szexuális irányultságot, az etnikai hovatartozást, a fajt, a vallási hiedelmeket vagy az éves tapasztalatokat. Az olyan webhelyek, mint a Withtherapy.com, olyan eszközöket kínálnak, amelyek segítenek a lehetőségek szűkítésében. Fontolhatja meg a családtagok, barátok vagy megbízható munkatársak ajánlásainak kérését is. Teljesen elfogadható, ha egy terapeutát telefonon vagy személyesen interjút készít, csak hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek a legmegfelelőbbek az Ön és a partner számára.

Az első munkamenete

Miután megbeszélte az Ön választott párok tanácsadóját, Önnek és partnerének fel kell készülnie az első terápiás ülésre. Tanácsadója papírmunkát nyújthat, vagy beszélgethet veled politikájukról, valamint a terapeuta/beteg kapcsolatának törvényességéről és etikájáról. Miután ezek a szükségletek nem állnak útban, az első ülés fennmaradó részét általában arról fognak mondani, hogy mi hozott téged a párok tanácsadásához.

Számos különféle oka van annak, hogy a párok úgy döntenek, hogy párok tanácsadót látnak. Egyes párok számára a kezelés előtti házasság előtti tanácsadással kezdődik. A házasság előtti tanácsadás segíti a párokat a kapcsolatuk alapjainak megerősítésében, kommunikációs készségeik javításában és a nézeteltérések egészséges kezelésének megtanulásában.

Más párok tanácsadást kérnek, miután a súlyos kérdések veszélyeztetik a házasságukat. A hűtlenség, az az érzés, hogy önállóan növekszik, az egészségtelen kommunikáció, vagy egyáltalán nincs kommunikáció, a gyakori érvek, a pénzbeli nézeteltérések vagy a nemi élet problémái gyakori okok a terápia megfontolására. Az egészséges kapcsolatokban szereplő egyes párok azonban rendszeresen részt vesznek a tanácsadásban, hogy továbbra is javítsák a köteléküket és az egymással való interakciójukat.

megismerni

A párok tanácsadásának első néhány ülésén a párok tanácsadója olyan bevitelt fog végrehajtani, ahol megismerik a tanácsadás igénylésének okait, és megismerik Önt egyénileg és párként. A terapeuta felteszi Önt és partnerének kérdéseit gyermekkoroddal, hogyan találkozott a házasságod, a családod, a családja vagy a személyes élet más területeiről. Fontos megérteni, hogy a terápiás folyamat ezen része szükséges. Az egész történet meghallgatása segít a terapeutának a kapcsolatának felmérésében és a megfelelő kezelési terv kidolgozásában. Ráadásul a múlt emlékeztetése néha segít abban, hogy a jelenlegi kapcsolatproblémákat perspektívába hozza.

A

eleinte kényelmetlen lehet cardioxil amazon Bónuszok a harmadik féllel fennálló kapcsolatának intim részleteinek megosztása, de biztos lehet benne, hogy a terapeuta irodája biztonságos hely. Lehet – és kellene – nyitott és őszinte lehet, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy felemelheti a hangját, kiabál vagy sír. A terapeuta ott van, hogy a pályán tartson, de hagyja, hogy önmaga is legyen. Amint mindkét tag beszél, a kapcsolati tanácsadó meghallgatja, amit mondanak, és megfigyeli a testbeszédet, valamint azt, hogy a partnerek hogyan reagálnak és kommunikálnak egymással.

Célok és idővonal meghatározása

A kezdeti ülések során a párok tanácsadásának céljára is kitűzi az idejét. Ez a vita ismét őszinteséget és átgondoltságot igényel. Lehet, hogy azt akarja, hogy partnere több szeretettel mutatjon be, míg a partnere azt akarja, hogy mutasson empátiát. Lehet, hogy meg akarja tanulni, hogyan kell kezelni a neheztelést és a haragot, amelyet a partner ügye után érez. Lehet, hogy a fentiek mindegyike. Bármi legyen is a sajátos személyes céljaid, megosztani őket partnerével és a kapcsolati tanácsadóval az egyik első lépés az eléréshez. Ne feledje, hogy céljaid megváltozhatnak vagy fejlődhetnek, amikor Ön és partnere a terápián keresztül haladnak.

Nincs meghatározott számú ülés a párok tanácsadásához. Három látogatás után javulást találhat a terapeutával, vagy hónapokig találkozhat. A terápia nagyon személyre szabott, és bár a legjobb eredmény érdekében minden bizonnyal bármikor kiléphet, továbbra is látnia kell tanácsadóját, amíg előnyös.

Várható egyéni, párok és családi terápiás foglalkozások

Nem minden házassági tanácsadási ülésedet töltenek veled, a partnerével és a terapeutával. A legtöbb házassági terápia magában foglalja az egyéni terápiás foglalkozásokat is, különösen a kezelés kezdetén. Ezek az egy-egy ülések lehetővé teszik, hogy megosszák a tanácsadójával olyan dolgokat, amelyeket valószínűleg nem tudott megosztani partnerének jelenlétében. Ezenkívül lehetőséget adnak tanácsadójának, hogy segítsen a gyengeségeid kidolgozásában és az erősségeire építve.

Dönthet úgy, hogy részt vesz a családi terápiás üléseken, ha gyermekei vagy más családtagjai vannak, akiket a kapcsolati problémák befolyásolhatnak. Ha két szülő között feszültség van, ez a háztartásban mindenkit érinthet. A családi rendszerben a stressz gyakran viselkedési vagy érzelmi tünetekként nyilvánulhat meg a fiatalabb családtagokban. Erre példa lehet egy serdülő, aki étkezési rendellenességet vagy kábítószer -visszaélés problémáját alakította ki. A családi terápia a családtagok közötti kapcsolatok és kommunikációs minták javítására szolgál, hogy funkcionálisabb és biztonságosabb családi egységet hozzon létre.

Mit fogsz tanulni a terápiában

Sok új készséget fog megtanulni a párok terápiája során, a kommunikációs készségektől a stressz jobb kezeléseig. Mindenki megtanulhat a párok tanácsadásától – akár egy párok tanácsadójától is. Az engedéllyel rendelkező házasság és a családi terapeuta, Moshe Ratson és felesége mindössze egy éves házasság után, nagy sikerrel kértek terápiát.

„A házasságunk szakmai kilátásai segítettek nekünk a szikra visszatérésében a kapcsolatunkba” – írja Ratson úr a HuffPostban. “Segített nekünk a félelmeink, elvárásaink, harag és passzív-agresszív viselkedés kezelésében, amely akkor fordul elő, amikor a menés nehézkes lesz.”

Különösen

Ratson úr megtanulta felismerni felesége és felesége konkrét kiváltóit, vagy olyan dolgokon, amelyek negatív érzelmeket vagy zavaró emlékeket hoztak fel. Megtanulta, hogy a hibát az együttérzéssel helyettesítse, és proaktív legyen, nem pedig reaktív.

„Normális, ha az ütközés bekövetkezik, amikor két különböző személyiségi tulajdonsággal és gondolkodásmóddal rendelkező embert összeállítanak, hogy életük hátralévő részét együtt töltsék” – mondja Ratson úr. “De ami ebből jön ki, a házasságot éppen rendezi.”

A párok típusai terápia

érzelmileg fókuszált terápia (EFT) arra törekszik, hogy konstruktívan együtt dolgozzon a párokkal. Az érzelmekre összpontosít, mint az ember kapcsolatának kulcsa, és elősegíti az érzelmi tudatosság, a partnerek közötti együttérzés és az elfogadás fejlesztését. A párok terápiájában az EFT erőt adhat a partnerek közötti érzelmi köteléknek, és biztonságosabb kötődést hozhat létre.

A Gottman módszer sok éves kiterjedt kutatáson alapul. A kezelés kezdetén alapos értékelésen alapul, amelyet a párok terápiájának tájékoztatására használnak. Főként a Gottman -módszer hangsúlyozza a pár kapcsolatának három elemének kezelését: barátságukat, hogyan kezelik a konfliktusokat, és a közös jelentés létrehozását.

Néhány lehetséges akadály a sikerhez

Még a házassági terápia bátorító sikerességi arányával is egyes párok nem javíthatják kapcsolataikat, miután a házassági tanácsadóval együttműködtek. A tanácsadás végül kiderítheti a pár mindkét tagjának, hogy a kapcsolat összeegyeztethetetlen, és bizonyos esetekben ez jó dolog, bár félelmetes megvalósítás. Még ebben a helyzetben is a terápia segíthet barátságosan és oly módon, hogy csökkenti a család többi tagjára gyakorolt negatív hatást.

A párok terápiájának sikerének további akadálya az, hogy az egyik partner hajlandó részt venni vagy részt venni a terápiás üléseken. Ha partnere vonakodik a párok tanácsadásának felkarolásáról, íme néhány tipp a pszichológiától, hogy meggyőzze őket legalább egy ülés kipróbálására. Kérdezd meg tőlük:

  • Beszélni a terápia részvételének előnyeiről és hátrányairól.
  • Milyen mentálhigiénés szakembereket szeretnének látni (a magángyakorlatban vagy a közösségi alapú lehetőségben, egy adott nemű vagy etnikai hovatartozás, szociális munkás vagy LMFT)
  • Mikor és hol szeretnének részt venni egy terápiás munkameneten, hogy ez kényelmes legyen számukra
  • Ha hajlandóak lenne néhány terápiás webhelyet megnézni, vagy elolvasni egy könyvet a párok terápiájáról

Legyen őszinte a partnerével kapcsolatban a kapcsolatterápiába vetett hitéről, mint a házasság javításának módját. Magyarázza el tiszteletteljes módon, hogy azt akarja, hogy a kapcsolata megváltozzon és növekedjen, és a kezelés segít elérni ezt a célt. Sajnos, annak ellenére, hogy az egyéni terápia a párok tanácsadásának nélkülözhetetlen eleme, nincs bizonyíték arra, hogy önmagában az egyéni kezelés segít megoldani a házassági problémákat.

Tegyen időpontot ma

A

statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb pár átlagosan hat évet vár, mielőtt kapcsolatterápiát keres. Egyesek úgy vélik, hogy ha figyelmen kívül hagyják a problémát, akkor önmagában eltűnik, míg mások attól tartanak, hogy a tanácsadás javaslata azt jelenti, hogy a kapcsolat bajban van. A legjobb tanács az, ha a terápiát keresi, mihelyt felismeri, hogy kapcsolatai vannak, vagy korábban, így megakadályozhatja őket, vagy megtanulhatja, hogy egészséges módon dolgozzon.

A NYC terápiás csoportjának mentálhigiénés szakemberei számos terápiás specialitást kínálnak, ideértve a párok tanácsadását is. Ne várja meg, hogy elérje. Tegyen ma egy telefonos találkozót.

Contents